Innovation versus vedligeholdelse

FacebooklinkedinFacebooklinkedin
FacebooklinkedinFacebooklinkedin

Innovation eller vedligeholdelse?

Vi er de sidste årtier blevet stopfodret med ideen om, at innovation er vejen til menneskehedens fremdrift og lykke. Tænk blot på knæfaldet for Silicon Valley virksomhederne og deres frembringelser! Nogle mener endda, at innovation i en overskuelig fremtid vil  overflødiggøre nødvendigheden af at arbejde.

"Hail the maintainers"

Jeg faldt over en artikel i AEON, et ikke-kommercielt nyhedsmagasin (“a registered charity committed to the spread of knowledge and a cosmopolitan worldview”).

Artiklen argumenterer for, at den drivende kraft for vort samfund ikke kun er innovation, men i højere grad vores evne til at eksekvere og vedligeholde. Således påpeges det, at vi overvurderer betydningen af innovation; og at vi glemmer, at det er nok så vigtigt at vedligeholde det, vi allerede har. Vi har eksempelvis masser af teknologi omkring os, som stort set ikke har ændret sig de sidste 50 år eller mere!

Pas på det, du har!

Dette gælder naturligvis for dine menneskelige relationer, men også for de “ting” du omgiver dig med – f.eks. dit laboratorieudstyr.

Vedligeholdelse er vigtig – og hvis man passer på tingene, kan de holde længe. Det gælder for  håndmixeren i køkkenet, men også for dyrt laboratorieudstyr!

Innovation er godt...

..Men de fleste af os arbejder til dagligt med mere jordnære ting: varer der skal pakkes og sendes, papiret der sætter sig fast i printeren, udstyr der ikke fungerer som det skal, osv, osv 🙂

Læs artiklen “Hail the maintainers” her

God læselyst!

Tore Vulpius

Del på facebook
Del på linkedin