Søg

Billig og hurtig screening af PFAS’er med DART-MS

PFAS screening med DART.

Med IonSense DART'en tilkoblet LCMS kan der hurtigt screenes mange prøver på kort tid.

Aktuelt

På det seneste er perfluorerede forbindelser kommet i fokus, idet de tidligere har været anvendt som en ingrediens i brandhæmmende skum. Dette har givet anledning til betydelige forureninger, samt bekymring for endnu flere endnu ikke erkendte.

Billigt alternativ til eksisterende analysemetoder

Analysen af PFAS er normalt temmelig kostbar, idet der er tale om såvel SPE som prøveforberedelse samt LC/MS/MS analyse. Dette kan være hæmmende for en oversigtsscreening af større områder.

Nu er der imidlertid kommet et økonomisk alternativ, idet det er muligt at identificere en undergruppe, de perfluorerede syrer og sulfonsyrer, ved hjælp af selektiv ekstraktion og efterfølgende direkte analyse med DART.

Metoden går ud på at absorbere syrerne selektivt til hexadecylamin og efterfølgende desorbere dem direkte til (LC-type)MS.

12 prøver kan analyseres på ca 10 minutter, og analysen er derfor økonomisk attraktiv, både hvad angår prøveforberedelse samt analysetid.

Følsomheden er <1 ppb med et moderne massespektrometer, hvilket rækker rigeligt til en screeningsanalyse.

Data

Vi har for nylig været til en Non Target Screening konference i Erding hvor arbejdet blev præsenteret. 

Præsentationen kan findes herunder. Her kan I også finde link til artikler med detaljer om metoden samt opsætningen.

Kontakt os for mere info

Hvis I ønsker at vide mere om teknikken eller få et tilbud på systemet, skriv til Jens Glastrup på jens@msconsult.dk 

Vi kan også hjælpe med
Analyser MSC

Analyser

Analyser hos MSCi MSCi råder over en omfattende og moderne instrumentpark; vi er særdeles veludrustede med forskellige prøveforberedelsesmetoder til analyser ved GC- og GCMS: GC

Læs mere »
Applikationer

Applikationer

Applikationer – med kunden i centrum. MSCi prioriterer at vælge den rette løsning i samarbejde med kunden. Vi fokuserer primært på applikationen som det væsentlige,

Læs mere »
MSCi salg af analyseudstyr

Instrumentsalg

Instrumentsalg MSCi sælger analyseudstyr fra følgende leverandører GERSTEL Agilent Technologies (chromatografi og massespektrometri) LECO SYFT  Alpha M.O.S. Markes OI Analytical Bruker-IonSense DART (hele Europa minus

Læs mere »