Proteinkemi
Formål
Kursus formål er at give en grundig introduktion til proteiners fysisk/kemiske egenskaber, proteinoprensning og karakterisering af proteiner. Der kræves ingen speciel proteinkemisk baggrund, men deltagerne bør have et vist kendskab til kemi og biokemi.
Varighed
Kurset afholdes over 3 sammenhængende dage.
Indhold
Proteiners fysiske og kemiske egenskaber (dag 1)
- Proteiners opbygning
- Proteiners egenskaber
- Proteiners stabilitet i vandige opløsninger
- Rekombinante proteiner
- Proteiners egenskaber i oprensningssammenhæng
- Oprensningsteknikker
- Process design
- Enhedsoperationer – input, udførelse og output
- Analysemetoder
- Kvalificering af analysemetoder
- Kvalitetskontrol af oprensede proteiner
- Prøveforberedelse
Undervisningsform
Emnerne vil blive gennemgået i lektioner på 30 minutter efterfulgt af gruppearbejde, hvor der bliver mulighed for selv at arbejde med stoffet under kyndig vejledning.
Modul:
- Lektion 1
- Lektion 2
- Lektion 3
- Workshop
Underviser
Kursus er tilrettelagt og ledes af Kim Hejnaes, som har mere end 30 års industriel erfaring fra dansk og international biotek heriblandt Novo Nordisk og CMC Biologics.
Kim Hejnaes er tidligere adjungeret professor i bioteknologi ved Aalborg Universitet.
Om muligt vil vi invitere en til to ekstra foredragsholdere ud over Kim Hejnaes.
Kursusmateriale
Undervisers noter samt bogen Proteiner, oprensning og karakterisering. Vivi Kielberg og Leif Rasmussen (red.), GAD 3. udgave, 2005.
Undervisere
Kim Ry Hejnæs Kim Ry Hejnæs – Direktør, adjungeret professor AAU
. Kim har mere end 30 års industriel erfaring fra dansk biotek (Novo Nordisk A/S, L&K Biosciences, SMC Biotech, CMC Biologics, Recepticon og ARTS Biologics). (Hold musen over for at se yderligere info)
Priser
Kursustilmelding
Vælg dato: