Headspace-GC

Kursusoversigt

Kurset er et ikke-instrumentspecifikt 2-dages kursus med et formål at give en introduktion til arbejde med statisk headspace i forbindelse med gaschromatografisk analyse. Kursusdeltageren vil opnå forståelse for de forhold der er med til at bestemme anvendelighed og følsomhed for headspaceprøvning i forskellige sammenhænge.

Kursusindhold

  • Introduktion til statisk headspace.
  • Manuelle og automatiske headspaceanalyser.
  • Opbygning og funktion af udstyr til automatiseret headspace.
  • Kvalitative og kvantitative analyser.
  • Multipel headspaceanalyse, herunder databehandling!
  • Valg og optimering af metodeparametre: temperatur, opvarmningstid, ligevægtsindstilling og tryksætning.

Kursusopbygning

Kurset er opbygget med en blanding af gennemgang af teori, gennemgang af praktiske eksempler og regneøvelser med praktiske beregninger på headspace-data. Der vil endvidere være fremvisning af forskelligt udstyr til headspace-sampling med mulighed for afvikling af simple analyser.

Forudsætninger

Kurset forudsætter ikke forudgående kendskab til headspaceprøvning. Der forudsættes almen viden om kemiske ligevægte, fx svarende til laborantuddannelsen. Kurset retter sig mod såvel laboranter som kemikere.

Udstyr og software

Kurset er ikke instrumentspecifikt. I MSCi’s demolaboratorium råder vi over forskelligt headspace-udstyr, som i varierende grad vil blive inddraget i undervisningen: 1) Agilent loop-sampler til statisk headspaceprøvning. 2) GERSTEL MPS sampler til statisk headspacesampling med gassprøjte. 3) Alpha MOS udstyr til statisk headspacesampling og samtidig GC-detektion på to kolonner. 4) GERSTEL-MPS sampler med udstyr til automatiseret dynamisk headspace-sampling (DHS).

Undervisere

Tore Vulpius (Hold musen over for at se yderligere info)

Priser

Ingen pris fundet.

Kursustilmelding

Dato for afholdelse af dette kursus er endnu ikke fastlagt. Reserver en plads når næste dato fastsættes eller kontakt os evt., hvis du ønsker yderligere information.