1 dag
9:30 til 14:30
Immunsystemet har en fantastisk evne til at bekæmpe infektioner; bakterier og virus. Men immunsystemet kan også genkende kræftceller og slå dem ihjel. Netop immunsystemets evne til at kende kræftcellen fra den normale celle, har man i næsten 100 år forsøgt at anvende i be-handlingen af kræft. Især i de sidste år 15 er der sket store gennembrud indenfor denne behandlingsform. Det gælder en lang række kræftsygdomme, hvor der tidligere var begrænsede behandlingsmuligheder, og udviklingen af nye behandlinger fortsætter i et rasende tempo.
På dette kursus fortælles om de forskellige immunterapier af kræft, og hvordan de virker. Fra anvendelse af immunstimulerende stoffer, over udvikling af molekyler der aktiverer immunsystemets dræberceller i patienten, til genetisk manipulation af immunsystemets celler, så de bliver effektive kræftcelle dræbere. Men også om de udfordringer der stadig resterer. Hvorfor virker immunterapi ikke altid? Og kan der findes nye måder at ramme kræftcellerne på?
Sygeplejersker, laboranter, studerende og kandidater, der arbejder med eller har interesse for immunologi, kræft, og kræft immunterapi af kræft.
Der er formelt ingen krav om kendskab til immunologi eller kræft, men et basalt kendskab til cellebiologi vil være en fordel.