Solid Phase Micro Extraction (SPME)

Print Friendly, PDF & Email

NB:

Hvis der ønskes et system med automatiseret udskiftning af SPME fibre, se da venligst under MFX (Multi Fiber eXchange).

SPME – nænsom og effektiv GC-analyse

Solid Phase Micro Extraction (SPME) er en alsidig teknik til ekstraktion/ opkoncentrering af VOC’er og SVOC’er kombineret med GC/MS. Unikt for adsorptionteknikker til GC er SPME velegnet til både små og store molekyler, og absorption kan finde sted både i headspace eller i væskeprøver.

GERSTEL SPME er optimeret til ydeevne og kapacitet i alle trin af SPME-processen. Op til 128 prøver i standard headspace vials kan analyseres i en enkelt batch.

 

mps2xl_mach_spme_DE

Download brochure

Ekstraktion

GERSTEL’s Agitator kan leveres med magnetomrøring, hvilket forøger ekstraktionseffektiviteten, mindsker den mekaniske belastning og forlænger levetiden af fiberen.

PrepAhead funktionen giver mulighed for prøveforberedelse mens den foregående prøve bliver analyseret.

GERSTEL’s MultiPurpose Sampler (MPS) kan desuden leveres med kølede trays for forbedret opbevaring af prøverne før analyse.

Desorption

Den afkølede CIS injektor er særdeles velegnet til SPME-analyse. Med linere på ned til 1,0mm i indvendig diameter sikres den bedst mulige prøveoverførsel til GC og smallest mulige toppe, selv af de helt små komponenter.

Det patenterede Septum-Less Head (SLH) på injektoren reducerer den mekaniske belastning på SPME-fiberen, fjerner septum-coring og baggrundstoppe herfra elimineres.

Mulighed for programmeret opvarmning hjælper til at sikre, at analytter overføres til kolonnen uden termisk nedbrydning.

Effektiv og integreret software

MAESTRO understøtter alle MPS teknikker, herunder SPME. PrepAhead funktionen optimerer produktiviteten: Prøverne tilberedes just-in-time i forbindelse med kørslen af de foregående prøver hvilket sikrer bedst mulig udnyttelse systemet og der kan indsættes prioriterede prøver uden at standse sekvensen.

MAESTRO kan betjenes uafhængigt eller integreres med Agilent Technologies ChemStation/MassHunter. Én metode og sekvens-tabel styrer hele systemet.

Synlighed og overblik

Maestro Scheduler giver en grafisk oversigt over de enkelte trin i processen og den samlede analysetid for hele batchen, hvilket gør planlægningen nem. Effekten af ​​enhver forandring af metoden kan følges på skærmen, hvilket gør det nemmere at optimere en sekvens.

Der er flere brugersupport funktioner inkluderet: On-line hjælp til nem opsætning og logfunktioner til sporbarhed og fejlfinding.

On-fiber derivatisering

Med Maestro og MPS, kan et derivatiseringsreagens tilsættes til SPME-nålen før eller efter reaktionen. Dette er en meget brugt funktion ved analysen af små aldehyder (oximdannelse med PFBHA), men kan anvendes til alle reagenser, der reagerer hurtigt i gasfase, f.eks MSTFA eller diazomethan. Disse funktioner til-/fravælges med et museklik i MAESTRO-softwaren.

Konditionering

Automatiseret konditionering i en MPS bake-out station sikrer, at fiberen altid er ren og klar til den næste prøve. En godt konditioneret SPME fiber giver de bedst mulige analyseresultater med minimal RSD.

Hvis I har spørgsmål, så skriv til Jens Glastrup

Download brochure