Alpha M.O.S.

Print Friendly, PDF & Email
heracles-robotic-1
astree-as
iris

Hvordan karakteriserer man lugt, smag og udseende?

  • Lugt: ved analyse af de flygtige forbindelser, der afgives fra et emne.
  • Smag: ved måling med sensorer, der imiterer den menneskelige smagssans: salt, surt, sødt, bittert og umami.
  • Udseende: ved kombination af fotografering med efterfølgende digital billedbehandling.

Ved at opsamle data over tid kan man derved karakterisere ældning, modning, eller blot afvigelser fra en ønsket smag, lugt eller udseende.

Udstyr fra Alpha M.O.S.

er specialiseret til karakterisering af lugt, smag og udseende. Porteføljen består af tre forskellige instrumenter ”Elektronisk næse”, en ”Elektronisk tunge” samt en ”Visual analyzer“.
Systemerne kan anvendes hver for sig, men sammen udgør de en unik mulighed for en komplet elektronisk karakterisering af sanseindtryk, uanset om de stammer fra fødevarer, kosmetiske, eller farmaceutiske produkter.

Software

Ved måling af lugt, smag og udseende opsamles store mængder data. AlphaSoft er Alpha M.O.S.’ software, der dels fungerer som fælles platform til styring og dataopsamling fra de tre systemer, dels indeholder den en fælles databehandlingsdel der anvender mulitivariat statistiske metoder.

Afprøvning og vurdering af data

Vi hjælper gerne med vurdering af behov og muligheder. Vi forventer at have den elektroniske næse tilgængelig i vort demo-laboratorium, og vi kan få afviklet prøver på såvel den ”elektroniske tunge” samt på ”visual analyzer” hos Alpha M.O.S. i Toulouse.
Logo-alphamos