FacebooklinkedinFacebooklinkedin
FacebooklinkedinFacebooklinkedin
Print Friendly, PDF & Email

GCMS ChemStation-kursus 18.-19. september 2017

Selvom GCMS ChemStation formelt er udgået som Agilent-produkt, er der rundt omkring stadig rigtig mange kørende GCMS-instrumenter, hvor det fortsat anvendes.
Nyere GCMS’er leveres med MassHunter-programmet, men med mulighed for fortsat at anvende GCMS ChemStation til databehandling. Overgangen fra at anvende GCMS ChemStation til Masshunter giver ofte anledning til en forholdsvis stejl indlæringskurve, hvilket får mange laboratorier til at holde fast ved GCMS ChemStation – i hvert fald indtil videre.

Instrumentstyring og dataopsamling er nærmest identisk for de to programmer, GCMS ChemStation og  Masshunter. vi har derfor valgt primært at lægge behandling af instrumentstyring under kurset GCMS brugerkursus

Se kursusbeskrivelsen for kurset GCMS ChemStation her

Generelt om de øvrige GCMS-kurser

Vi har foretaget en gennemgribende renovering af vores GCMS-kursusudbud, og som en del af dette har vi oprettet 4 nye kurser, der alle omhandler MassHunter:

GCMS brugerkursus

GCMS MassHunter 1: introduktion til MassHunter

GCMS MassHunter 2A: videregående kvalitativ databehandling

GCMS MassHunter 2B: videregående kvantitativ databehandling

 

GCMS-brugerkursus indeholder en kort introduktion til GCMS, en gennemgang af selve instrumentet (primært Agilent 7890/5977) og en gennemgang af dataopsamling, metodeopbygning og -optimering med såvel Masshunter som GCMS ChemStation (forskellen på dataopsamlingssiden er så lille, at vi har valgt at lægge dette i et fælles kursus).

Vore kurser GCMS fejlsøgning, GCMS vedligeholdelse, Videregående GCMS, Introduktion til massespektrometri, og Introduktion til LCMS kører videre som hidtil.

Skulle du være i tvivl om, hvilket kursus, der er det rigtige for dig, er du naturligvis altid velkommen til at kontakte enten Tore Vulpius (tore@msconsult.dk) eller Rasmus B. Hansen (rasmus@msconsult.dk).

 

MPS-CF200-1gerstel_logo_small2_c_Agilent_ChPart [Converted]